چگونه می توانیم خودمان را تغییر دهیم؟

راه هایی برای پیمودن مسیر تغییر خود

راه هایی برای پیمودن مسیر تغییر خود

سوالاتی همچون “آیا من جایی هستم که می خواهم باشم؟” “آیا همان طوری زندگی می کنم که لیاقتش را دارم؟” جزء سوالات رایجی است که ممکن است هر کدام از ما گه گاه از خودمان بپرسیم. آیا پاسخ تان به این سوالات را دوست دارید یا فکر می کنید برای رسیدن به پاسخی که دوست دارید باید برخی از چیزها را تغییر دهید؟ در این مطلب به بررسی موضوع تغییر خود و راه های رسیدن به این هدف می پردازیم، لطفا با ما همراه باشید.

رک و راست بگویم، چیزی که باید تغییر کند، شما هستید، خود شما!

خوشبختانه، هنگامی که شما متوجه شوید که چه چیزی را باید تغییر دهید، می توانید شروع به انجام کارهایی کنید که برای تغییر لازم است. تغییر خودتان، ممکن است سخت ترین کاری باشد که تا به حال انجام داده اید، اما اگر این کار سخت باعث شود که به همان چیزی که می خواهید و لیاقتش را دارید، برسید، پس حتما ارزش تلاش دارد. این کار یعنی این که شما شجاعت این را دارید که به اندازه کافی صادق باشید تا قبول کنید که نیاز به تغییر دارید. شجاعت پذیرش خود بهترین راه برای ایجاد تغییر شخصی مثبت و پایدار، پرورش نفس، تقویت اعتماد به نفس و ارتباط مجدد با خودتان است.


  1. دوست داشتن خودتان را تقویت کنید

تغییر خود به اندازه کافی سخت است، به ویژه وقتی که بدانید که به ناچار در طول مسیر با موانعی روبرو خواهید شد. پرورش احساس سالم دوست داشتن خود، به شما این امکان را می دهد که در طول حرکت در هرگونه چالش اجتناب ناپذیر آرامش بیشتری داشته باشید. دانستن اینکه خودتان را بدون قید و شرط دوست دارید، می تواند در لحظات سخت پیمودن مسیر تغییر خود، به کمک تان بیاید و این سختی را تا حدودی قابل تحمل تر کند.

ممکن است در برخورد با چیزهایی درباره خودتان که در وضع موجود نقش دارند، احساس آسیب پذیری داشته باشید. تغییر فرآیندی است که مستلزم آن است که شما شکیبایی و شفقت را با خودتان تمرین کنید. اشکالی ندارد که در برابر خود آسیب پذیر باشید، این یعنی اینکه شما صادق هستید. هر تغییری که شما انجام می دهید از طریق یک چرخه پیش تفکر، تفکر، آمادگی، اقدام و نگهداری حرکت می کند.

  • پیش تفکر

در مرحله پیش تفکر، شما به طور جدی به دنبال تغییر رفتار خود نیستید و حتی در برخی موارد ممکن است شما از این که نیاز به تغییر دارید، آگاه نباشید. با این حال، تاثیرات بیرونی ممکن است تا حدودی شما را درگیر کند و شروع به کنجکاو کردن و یا علاقه مند کردن شما به تغییرات احتمالی کند.

  • تفکر

در مرحله تفکر شما به این پی برده اید که باید تا حدودی تغییر کنید و به انجام این کار فکر می کنید.

  • آماده سازی

همانطور که از اسمش هم پیداست، در این مرحله پیش نیازهایی که برای این تغییر لازم است، آماده می شوند. در این مرحله تمام کارهایی که باید انجام دهید را به شکل یک برنامه ریزی دقیق آماده می کنید. در پایان این مرحله، شما واقعاً اعتقاد دارید که می توانید این کار را انجام دهید و تغییر خواهید کرد.

  • اقدام

عمل یا اقدام مرحله بعدی چرخه تغییر است. پیش از این شما تمام مراحل آماده سازی را انجام داده اید و اکنون زمان آن رسیده است که به آنچه برنامه ریزی کرده بودید، جامه عمل بپوشانید. اکنون زمانی است که شما باید اقدامات اولیه که باعث تسریع در فرایند تغییر خواهد شد، را انجام دهید.

  • نگهداری

مرحله نگهداری زمانی آغاز می ‌شود که اقدامات اولیه انجام شده‌است و رفتارهای جدید برای یک دوره زمانی ایجاد شده ‌اند. این مرحله نهایی تماما مربوط به تطبیق شما با حالت طبیعی جدید است. مهم است که به فعالیت‌هایی ادامه دهید که به شما کمک می‌کند مطمئن شوید که این تغییر در دراز مدت پایدار است.

مهم است که به یاد داشته باشید که این چرخه‌ها به صورت خطی نیستند و می ‌توانند برای رسیدن به تغییر موردنظر حاوی چندین دور باشند. در نتیجه، دوست داشتن خود، برای تغییر موفق ضروری است. بدون آن، ادامه دادن چرخه تغییر و مقاومت در برابر موانعی که بر سر راه قرار می گیرند، تقریبا غیر ممکن است.همانند گلی که می کارید و به مراقبت و توجه نیاز دارد، احساس دوست داشتن خود نیز به مراقبت و پرورش نیاز دارد. تمرین ذهن آگاهی می تواند به پرورش دوست داشتن خود کمک کند.

راه هایی برای پیمودن مسیر تغییر خود


  1. عزت نفس خود را تقویت کنید

اعتماد به نفس، نه تنها به این باور است که شما قادر به تغییر هستید، بلکه به این معناست که شما لایق تلاش برای رسیدن به آنچه واقعا آرزویش را دارید، هستید. برای تغییر بهتر خودتان، باید باور کنید که می ‌توانید تغییر کنید، در مرکز این باور عزت ‌نفس شما قرار دارد.

به بیان ساده، عزت‌ نفس، بازتابی از این است که چه احساسی نسبت به خود داشته باشید. تلاش برای تغییر خودتان می‌تواند باعث شود که شما احساسات منفی نسبت به خود داشته باشید، به همین دلیل مهم است که ما در وهله اول خودمان را دوست داشته باشیم و به خودمان باور داشته باشیم. یک حس قوی از اعتماد به نفس مثبت، حیاتی است. احساس عزت نفس شما براساس شواهدی که از تجربیات و ارتباطات خود جمع آوری کرده اید، شکل می گیرد. به عنوان مثال زمانی که کار خوبی را در محل کار انجام می دهید، احساس خوبی دارید و فکر می‌کنید که می‌توانید این کار را دوباره هم انجام دهید. این تجربه مثبت به شما مدرکی می‌دهد که به طور طبیعی عزت‌نفس شما را تقویت می‌کند.

زمانی که روابطی سالم با افراد مثبت برقرار می کنید، این روابط قادر خواهند بود که اعتماد به نفس شما را تقویت کنند. زمانی که دوست شما به شما اعتماد می کند، همین اعتماد او باعث می شود که بیشتر به خودتان ایمان داشته باشید.


بیشتر بخوانید: خوشبختی به چه معناست؟

  1. با خود واقعی تان دوباره ارتباط برقرار کنید

خودِ واقعی آخرین عضو از این مثلث ادراکی است. ارتباط مجدد با خود واقعی، برای ایجاد تغییر پایدار و موفقیت آمیز ضروری است. دیپاک چوپرا خودِ واقعی را خالص ترین قسمت هر شخص توصیف می کند. وی همچنین پنج ویژگی کلیدی “خود واقعی” را خلاصه کرده ‌است: عشق، صلح، ثبات، وضوح و یقین، که همگی به حس عمیق حقیقت منجر می‌شوند.

  • عشق

عشق از خود واقعی، از درون می آید. برای پیدا کردن عشق نیازی نیست در دنیای بیرون بگردید، به درون خودتان مراجعه کنید. عشق چشمه ای است که هیچوقت خشک نمی شود و هیچ تاریخ انقضایی ندارد.

  • صلح

صلح ماهیت خود واقعی است، لنگرگاه آن. خود واقعی با اشتباهات و حماقت های روزمره دستخوش آسیب می شود.

  • ثبات

هنگامی که خود واقعی در حالت طبیعی آرامش قرار دارد، زمینه ای برای ایجاد ثبات ایجاد می شود. ثبات یک حس آرامش ناشی از این است که همه چیز همانطور که باید در این لحظه باشد، هستند.

  • وضوح و یقین

خود واقعی پتانسیل سردرگمی را از بین می برد زیرا تحت تأثیر نیروهای خارجی نیست، در نتیجه  واضح و روشن است، به دور از هر دورویی و ریا! خود واقعی مسیرش را می‌داند و بدون معطلی به آن اشاره می‌کند.

  • حقیقت

یکی از راه هایی که می توانید هنگام کار برای ارتباط مجدد با خودِ واقعی تان، مقاومت خود را به حداقل برسانید این است که به خودتان یک اصل را یادآوری کنید و آن چیزی نیست جز اینکه: خود واقعی شما خوب است.

پذیرفتن واقعیت خود واقعی، این امکان را به شما می دهد تا رفتارها، اعتقادات، الگوهای تفکر و احساسات معتبر را از موارد غیر معتبر تشخیص دهید. هنگامی که شما توانایی انجام این کار را به طور مؤثر داشته باشید، خودتان را با موفقیت تنظیم کرده اید، این باعث می شود که نه تنها خود را برای بهتر شدن تغییر دهید بلکه بدون شک آن چیزی که لیاقتش را دارید زندگی کنید.

راه هایی برای پیمودن مسیر تغییر خود


و اما سخن پایانی …

گاهی آنقدر زندگی سخت می شود که گم کردن راه طبیعی ترین اتفاق ممکن است، شرایط غیرمنتظره می تواند باعث شود که اعتماد به نفس شما زیر سوال برود و حتی ممکن است در طول این مسیر فراموش کنید که خودتان را بدون قید و شرط دوست داشته باشید. اما زمانی که تصمیم به تغییر می گیرید، حتی همین تصمیم گیری ساده می تواند تا حدودی اعتماد به نفس شما را تقویت کند. اگر احساس می کنید نیاز به تغییر دارید در مقابل آن گارد نگیرید و به راحتی آن را بپذیرید و همان چیزی که لیاقتش را دارید زندگی کنید.

منبع: lifehack


به اشتراک بگذارید: پینترست تلگرام تامبلر لینکدین ایمیل

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *