اهداف یادگیری برای پیشرفت و رشد شخصی

۱۲ هدف یادگیری برای رشد فردی و توسعه نفس

پیشرفت و رشد شخصی 

یادگیری یک بخش اساسی از زندگی است و هرچه بیشتر بیاموزید و یاد بگیرید بیشتر تشنه دانستن می شوید. نگرش شما نسبت به رشد فردی و توسعه نفس از طریق یادگیری مداوم، عامل مهمی در نحوه موفقیت شما در زندگی است. در این مقاله، به برخی از اهداف یادگیری که به شما کمک می کنند به نسخه بهتری از خودتان تبدیل شوید و موفق ‌تر باشید، می پردازیم. با ما همراه باشید.


چگونه یادگیری مستقل منجر به رشد و توسعه می شود؟

زمانی که شما وقف یادگیری مادام العمر می کنید، توسعه در حوزه ‌های اصلی رشد را نیز تجربه خواهید کرد. این شامل رشد عقلانی، حرفه‌ ای، اجتماعی و فیزیکی می ‌شود. شما می‌ توانید این حوزه های رشد را یکی یکی انتخاب کنید و چیزی را یاد بگیرید که باعث پیشرفت تان شود. زمانی که به هدف خود در یکی از این حوزه ها رسیدید، می‌ توانید حوزه دیگری را در نظر بگیرید که به بهبود نیاز دارد.

راه ‌های مختلفی برای یادگیری وجود دارد و این موارد شامل خواندن، گوش دادن، شرکت در دوره ‌های آنلاین و هر وسیله دیگری است که دانش می‌ تواند از طریق آن جذب شود. همچنین می‌ توانید با مشاهده دوستان، همکاران، روسا، یا هر فرد دیگری که سبک زندگی آن ‌ها را تحسین می ‌کنید، نیز یاد بگیرید.


نمونه هایی از اهداف یادگیری شخصی

هدف ما از یادگیری فردی فقط به بالا بردن اطلاعات و دانش خلاصه نمی شود بلکه در بهبود بخش های خاصی از زندگی نیز نقش دارد. نمونه هایی از این اهداف را در قسمت زیر یادآور می شویم:

  1. توسعه مهارت های ارتباطی

توانایی شما در برقراری ارتباط موثر نقش مهمی در رسیدن به موفقیت شما دارد. این امر در مورد هم ارتباط کلامی و هم غیر کلامی با همکاران، مشتریان، دوستان و خانواده صدق می کند. همه ما قادریم یاد بگیریم که چگونه ارتباط برقرار کنیم. در هر شغل و کسب و کاری که هستید، داشتن یک هدف برای بهبود مهارت‌ های ارتباطی به عنوان یک مزیت بزرگ محسوب خواهد شد.

برای یادگیری موضوعات مرتبط با ارتباطات، مانند صحبت با مخاطب، راهبردهای ارتباطی برای فروش و بازاریابی، ارتباطات مؤثر شرکت ها، ارتباطات مجازی و … در در دوره های آموزشی آنلاین ثبت نام کنید.


  1. مهارت مذاکره

موضوع مورد نظر فرقی نمی کند، خواه در مورد شرایط قرارداد یا معاملات تجاری خواه حقوق و دستمزد یا قیمت کالاها باشد، مهارت مذاکره از جمله مهارت های ضروری است و یادگیری آن نیز بسیار مهم است.

داشتن این مهارت می تواند وقت و هزینه فوق العاده ای را برای شما صرفه جویی کند و در معاملات شما با سایرین نیز به شما کمک خواهد کرد. شاید نتوانید همیشه هر چیزی که می‌ خواهید را به دست آورید، اما مهارت ‌های مذاکره می ‌توانند به شما کمک کنند تا به بیشتر چیزهایی که می خواهید دست یابید.


  1. مهارت های اخلاقی و مسئولیت اجتماعی

اهداف یادگیری برای پیشرفت شخصی
اهداف یادگیری برای پیشرفت شخصی

گاهی اوقات ما می ‌دانیم که دیگران چه انتظاری از ما دارند، اما گاهی هم واقعا از این موضوع چندان مطمئن نیستیم. ما اغلب در شرایطی به سر می ‌بریم که در آن بخاطر کاری که قرار است انجام دهیم گیج می‌ شویم.

دانستن اینکه چه کاری باید انجام دهید و چه انتظاراتی از شما می رود، می ‌تواند تصویر مثبت شما را بالا ببرد و در حیطه کار یا جامعه به محبوبیت قابل قبولی دست یابید. این مهارت می ‌تواند برای یک رهبر بسیار ضروری باشد و باعث شود بسیار موثرتر عمل کند.  با مطالعه گسترده در مورد موضوع می توانید به یادگیری در مورد اصول اخلاقی و مسیولیت اجتماعی ادامه دهید. به علاوه تمام اطلاعات موجود در یک سازمان در خصوص اصول اخلاقی و ارزش‌ های اصلی آن را بخوانید.


  1. مهارت کار تیمی و انعطاف پذیری

برخی افراد فکر می کنند که انجام کار تیمی یک کار بسیار راحت است، اما حقیقت این است که کار تیمی و هماهنگ شدن با یک گروه یکی از سخت ترین کارهاست و داشتن مهارت های خاصی را می طلبد. برای تمرین مهارت های موردنیاز کار تیمی، یاد بگیرید که روشنفکر باشید، برای کمک به دیگران داوطلب شوید و در مواقع لزوم از هم تیمی های خود درخواست کمک کنید. همچنین، پیشنهادهایی را در مورد راه ‌حل ‌ها برای حل یک مساله ارائه دهید.


  1. قضاوت و داوری خوب

توانایی تصمیم‌ گیری صحیح بستگی به این دارد که چطور بتوانید مهارت‌ های استدلال و قضاوت خود را گسترش دهید. متاسفانه، این چیزی نیست که همه بتوانند به راحتی به آن دست یابند، به خصوص زمانی که تصمیم‌ گیری سخت می‌ شود.

مقاله ای در مورد بررسی کسب و کارها در دانشگاه هاروارد، نکات مفید زیر را برای تصمیم گیری خوب بیان کرده است:

  • با دقت گوش دادن یا خواندن انتقادی برای تبدیل دانش به درک
  • کشف چیزهای گفته نشده و تفسیر زبان بدن
  • درک، شفاف سازی و پذیرش نظرات متفاوت

توانایی گوش دادن و خواندن اطلاعات و اهداف، را با دقت بالا ببرید تا درک مناسب را به دست آورید و بتوانید قبل از تصمیم‌ گیری، نقطه ‌نظرات متفاوت را ارزیابی کنید.


  1. تفکر انتقادی و مهارت های حل مسئله

تفکر انتقادی و مهارت ‌های حل مساله به عنوان توانایی استفاده از دانش، حقایق و داده‌ ها برای حل موثر مشکل توصیف می‌ شوند. این امکان وجود دارد که تفکر در مورد یک مشکل و ارائه یک راه حل فوری یا رسیدن به ایده های حل مشکل، منجر به یک راه ‌حل شود. دنیای رقابتی کار نیازمند مقدار زیادی تفکر انتقادی است و توانایی حل مشکلات یک مزیت بزرگ محسوب می شود.

یاد بگیرید که چطور اطلاعات را تجزیه و تحلیل کنید و نتیجه آینده یک تصمیم را پیش ‌بینی کنید. از پازل و بازی ‌های فکری برای توسعه منطق استفاده کنید و نقشه‌ های ذهنی برای تمرین تجسم یک مشکل و راه‌ حل آن ایجاد کنید.


  1. تفکر تحلیلی

تفکر تحلیلی نیز بخشی از مهارت ‌های حل مساله است. این روش به عنوان یک تفکر بصری توصیف می ‌شود که به فرد توانایی حل سریع مشکلات با استفاده از رویکرد گام ‌به ‌گام را می ‌دهد. تفکر تحلیلی به تجزیه یک مشکل پیچیده به اجزای کوچک‌ تر و قابل‌ کنترل کمک می ‌کند. با تمرین بازی های مغزی، خواندن کتاب و استفاده از روش تحلیلی در حل مشکلات، ظرفیت تفکر تحلیلی را بهبود بخشید.


  1. تفکر خلاق

فکر کردن در مورد ایده ها و روش های جدید انجام کارها به جای روش های قدیمی، به عنوان تفکر خلاق شناخته می شود. همچنین می توان از آن به عنوان تفکر مخرب – به امغان آوردن چشم انداز جدید و تازه به جای واقعیت های فعلی- یاد کرد. در این دوره از نوآوری، تفکر خلاق و مخرب برای دستیابی به موفقیت در کار ضروری است.

با الهام از کتاب، فیلم، مستند و منابع دیگر، می توانید توانایی های تفکر خلاق را بهبود بخشید. روزانه یا هفتگی برای طوفان مغزی وقت بگذارید و چیز جدیدی ایجاد کنید.


  1. بهبود حافظه

داشتن یک حافظه خوب، از فراموش کردن تاریخ‌ های مهم، حقایق و مهلت‌ های زمانی مهم جلوگیری می‌ کند. حافظه همچنین به ما کمک می‌ کند تا از ارتکاب اشتباهات به علت فراموشی دوری کنیم. چنین خطایی می ‌تواند پیامدهای جدی روی کار و زندگی ما داشته باشد. با مهارت های حفظ و یادآوری مطالب می توانید حافظه را تقویت کنید. یادگیری یک زبان خارجی یا یادگیری نوازندگی یک ساز موسیقی نیز راهکار خوبی برای تقویت و بهبود حافظه است.


  1. مهارت های سازماندهی

با سازماندهی می توانید برنامه ها، فعالیت ها و روتین های خود را کنترل کنید. مهارت سازماندهی تمرکز شما را افزایش می دهد، بهره وری تان را بالا می برد، استرس هایتان را کاهش می دهد و به شما در مدیریت بهتر زمان کمک می کند. برخی فکر می کنند که سازمان دهی به تیپ ‌های شخصیتی مربوط است اما حقیقت این است که سازمان دهی واقعا یک مساله شخصیتی نیست. هر کسی می‌ تواند این مهارت را یاد بگیرد و آن را توسعه دهد.

درباره نحوه ساماندهی مطالب بیشتری بیاموزید. برای این منظور می توانید یک لیست از کارهای روزانه تان ایجاد کنید و بیاموزید که به طور مرتب چیزها را در جای مناسب خود نگه دارید.


  1. اعتماد به نفس و عزت نفس

یکی از راه های ایجاد اعتماد به نفس و عزت نفس، مطالعه است. مطالعه شما را با اطلاعات ارزشمندی تجهیز می ‌کند که باعث آگاه تر شدن شما خواهد شد. همچنین از آن جایی که به شما یک دیدگاه وسیع ‌تر در مورد مسائل می دهد، می تواند به باهوش تر شدن شما نیز کمک کند و این باعث می ‌شود که شما در هنگام برقراری ارتباط با مردم با اعتماد به نفس بیشتری ظاهر می شوید.

کتاب های زیادی در مورد بالا بردن اعتماد به نفس در دسترس هستند، مطالعه این کتاب ها نیز کمک بسیار خوبی برای توسعه اعتماد به نفس خواهد بود.


  1. ایستادگی و مقاومت

توانایی شما برای ایستادگی قوی در میان طوفان ها به این بستگی دارد که شما چقدر مقاوم باشید. صرف نظر از اینکه موانع و سختی ها را پیش بینی کنید یا نه، همیشه در طول سفر رسیدن به موفقیت، اوقات سختی وجود خواهد داشت.

یادگیری محکم و مقاوم بودن، باعث خواهد شد که در مواقع سختی تسلیم نشوید، همچنین به شما کمک خواهد کرد تا ذهن تان را در مواقع سختی حفظ کنید. زندگینامه ها یا فیلم ها و مستندهایی را ببینید که دارای کارهای قهرمانانه هستند. همچنین می توانید در تمرین‌ های ذهنی شرکت کنید.


و اما سخن پایانی…

به همان اندازه که یادگیری مهارت های جدید خوب است، مهم است که قبل از حرکت به سمت یک مهارت جدید، مهارت قبلی را کامل کنید. کسب تمام مهارت ها با هم، امکان پذیر نیست. زمانی که اهداف یادگیری خود را انتخاب کردید، یک بازه زمانی را برای کسب هر کدام از این مهارت ها ایجاد کنید. همچنین می ‌توانید یک تقویم سالانه برای اهداف آموزشی خود ایجاد کنید و یکی پس از دیگری آن ها را انتخاب کرده، یادگیری آن را آغاز کرده و سپس به اتمام برسانید.

منبع: lifehack


به اشتراک بگذارید: پینترست تلگرام تامبلر لینکدین ایمیل

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *